jump to search

Могат ли хората да откажат тютюнопушенето?

Тютюнопушенето може да е трудно за отказване. Въпреки това ние вярваме, че за пушачите, които са решили да спрат да пушат, е важно да осъзнаят, че могат да го направят, ако имат мотивацията и вярата, че могат да спрат.

Ние вярваме, че ако искате да откажете тютюнопушенето, трябва да го направите.

Твърди се, че много хора са зависими от цигарите, защото въпреки че осъзнават рисковете за здравето, свързани с този навик,, продължават редовно да пушат и не могат да се откажат.

Въпреки това милиони пушачи са успели да откажат пушенето без медицинска помощ, както и милиони са решили колко често, къде и кога да пушат в зависимост от различните социални норми.

Има различни начини в помощ на хората за отказване на тютюнопушенето, включително терапии за заместване на никотина (лепенки и дъвки). Но макар че всички тези помощни средства могат да са от помощ, най-важният фактор за успешно спиране на тютюнопушенето е да имате мотивацията да спрете и вярата, че можете да го направите.

Какво трябва да знаят хората за отказването от тютюнопушенето:

  • Спирането на тютюнопушенето може да бъде трудно. Всеки пълнолетен човек, който мисли да започне да пуши, трябва да има предвид, че по-късно отказването може да е трудно.
  • За хората, които искат да спрат, ключови са мотивацията и увереността.
  • Няма сила в навика на тютюнопушене, която не позволява на пушачите да откажат пушенето, ако имат мотивацията и увереността, че могат да го направят.
  • Милиони хора са отказали тютюнопушенето успешно.
  • Съвети за отказване от тютюнопушене се предлагат от много източници, включително от органите по обществено здравеопазване и здравните специалисти. Посетете www.aznepusha.bg  или звъннете на 0700 10 323 за повече информация.
max
large
medium
small
mobile